Любимецът на поколение българи Георги Мамалев идва в Русе за финалните репетиции на „Балкански синдром“ - първото премиерно заглавие за новия сезон на ДТ „Сава Огнянов“, съобщиха от театъра.
Основа на спектакъла са текстове на Станислав Стратиев, ключов автор и за самия актьор. По сценарий на Стратиев е заснет „Оркестър без име“, който за едно нощ превърна в огромни звезди Мамалев, Катерина Евро, Велко Кънев, Павел Попандов, Филип Трифонов, Димитър Манчев, Антон Радичев и др. Преди това Мамалев вече е изиграл Митака в „Пазачът на крепостта“ по повест на Стратиев „Дива патица между дърветата“, а по-късно влиза в мечтаната роля на Чиновника в гениалната пиеса „Сако от велур“.
Тази лична връзка на артиста, който на 5 август отпразнува 70-ия си юбилей, предопределя и приемането с радост на предложението да стане част от „Балкански синдром“ в Русе под режисурата на Недялко Делчев.
Главната роля на заглавието е поверена на друга голяма звезда - Мариан Бачев. Участват още Венцислав Петков, Дона Вълова, Евгения Явашева, Ивайло Драганов, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Катерина Борисова, Кадри Хабил, Кристиана Ценкова, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Милен Димитров, Надя Банчева, Тодор Лазаров, Ясена Господинова.
Представлението ще се играе на 12, 14 и 26 септември.