Едва вчера, на четвъртия ден след пороя в петък срещу събота, при който за 12 часа се изляха 92 литра дъжд на квадратен метър - три пъти над нормата за целия септември, подходът към Свободна зона стана проходим за леки автомобили.
След всеки проливен дъжд, на това място се образува дълбока локва, която не се оттича и се налага изпомпването на водата, за да се възстанови движението и хората да тръгнат на работа.
С течение на времето фирмите в района са избрали единствения работещ вариант, след като институциите се оказват безсилни да се справят с проблема - да инвестират собствени средства в изпомпването на водата не директно, а чрез шлангове, разположени по безопасни трасета, предаде Русе Медиа. Пожарната е изградила линията и е оставила шланговете, а служители към община Русе, свързани с безопасност и защита на населението, дежурят и помагат в изпомпването.
Въпреки намеренията за нова организация на движение в района, такава до момента не е въведена - може би заради силния отпор от страна на жителите на Мартен и водачите, които я смятат за неудачна. Според идеята на институциите автомобилите трябва да се движат двупосочно в южното платно с две ленти, а камионите да трябва да се редят за изчакване на две колони в частта от пътя в посока Дунав мост. Последният протокол от заседанието по темата в края на август не бяха подписани от кметовете на Мартен, Сандрово и Николово.