Традиционната дарителска акция „Топъл обяд“ на Българския червен кръст и „Кауфланд“ за поредна година осигурява храна за ученици в неравностойно положение. Клиентите на веригата имат възможност да се включат с лични средства в специалните дарителски кутии в магазините. През последните 13 години програмата е събрала над 500 000 лева.
„Топъл обяд“ ще продължи до 5 октомври. С набраните средства през предстоящата учебна година БЧК ще осигурява безплатна топла храна за сираци, полусираци, деца от многодетни семейства или с трайно безработни родители. За голям брой деца от уязвимите групи, осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище. От началото на програмата до момента са осигурени 1 554 356 безплатни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище. Близо 20 500 деца в неравностойно положение са получавали топла храна през учебната година благодарение на набраните благотворителни средства.
„Кауфланд“ е сред дългогодишните партньори на БЧК, а „Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на най-голямата хуманитарна организация, която се осъществява вече 19 поредни години.