Русенската католическа организация „Каритас“ стартира благотворителна дарителска кампания „Училищен звънец с „Каритас“. Приемат се парични дарения по банковата сметка на организацията, както и предметни дарения, подходящи за ученици: раници, нови или добре запазени учебни пособия и принадлежности, от които има нужда всяко дете на училище. 
Събраните средства и дарения ще помогнат на около 150 деца в училищна възраст, за които „Каритас“ се грижи. Една трета от тях са деца на украински граждани, намерили убежище от войната в района на Русе. Останалите са потребители на социалните услуги, управлявани от „Каритас“ в района на градовете Русе и Белене.
Анкета на „Каритас“ сред представители на украинската общност показва, че две трети от децата в училищна възраст влизат в русенските класни стаи на 15 септември. Останалите продължават обучението си онлайн в украинската образователна система. Всички те имат нужда от разнообразна подкрепа: от раници и униформи, през средства, за да покрият училищните изисквания, до учебни пособия и принадлежности.
Близо сто деца в училищна възраст са потребители на социалните услуги на „Каритас“ в Русе и Белене. Десет от тях за пръв път прекрачват училищния праг тази есен. Те също се нуждаят от подкрепа, за да започнат по-уверено учебната година. 
„Училищен звънец с „Каритас“ разчита на всеки жест на благотворителност на хората с добри сърца  защото всички сме били ученици. Напред, науката е слънце!“, казаха от благотворителната организация и обявиха банкова сметка за дарения:
Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG45FINV91501017334928
Предметни дарения се приемат в Хуманитарния център на „Каритас“ на ул. „Богдан войвода“ 3 в Русе.                   У