Лекоатлетите на СКЛА „Дунав“ завоюваха два медала на държавното първенство по хвърляния за мъже и жени в Пловдив.
Радослав Иванов стана вицешампион на копие с резултат от 60,48 метра. Той се състезава с контузия и е истинско геройство, че успя да се пребори за място в призовата тройка. Радослав бе изпреварен само от Михаил Костов /клуб „Георги Дъков“/, който завърши с постижение от 64,50 метра.
Другият състезател на „Дунав“ - Николай Пенчев, дебютира при мъжете с престижното шесто място. Студентът Пенчев записа личен резултат от 54,50.
Александра Рибарова завоюва сребърно отличие при жените. Тя можеше да стигне и до върха, но имаше проблеми с травма в рамото. Рибарова метна копието на 39,72 метра. Победителката Румяна Карапетрова от „Класа“ даде 40,17.
Станалата наскоро държавна шампионка по многобой Михаела Петкова участва в надпреварата при девойките старша възраст и се класира на седмо място. Михаела е на 16 години.
„Първенството се проведе при изключително тежки условия - дъжд, вятър, студ, затова трябва да оценим по достойнство постигнатото от нашите лекоатлети“, коментира пред „Утро“ треньорът в „Дунав“ Борислав Иванов.
Русе почти сигурно щеше да грабне още медали, но ветеранката от „Локомотив“ Атанаска Димитрова получи контузия и не успя да вземе участие в коронните си дисциплини на диск и хвърляне на чук.