Полиция и прокуратура се заемат с потресаващото зверство в Трите гълъба, ромската част от квартал Средна кула, където на 30 август служители от общинския приют за бездомни животни откриха по сигнал изтезавана до смърт болонка. При намирането си кучето е вързано с корабно въже, раните му говорят, че вероятно е влачено с кола, а след това е захвърлено в чувал, от който е успяло с последни сили да се измъкне. Въпреки че четириногият домашен любимец, изгонен неизвестно кога от стопаните си, е откаран максимално бързо във ветеринарната клиника „Албейтар“, медиците там са безсилни и единственото, което могат да направят, е да го евтаназират, за да му спестят агонията и мъките. 
„Утро“ съобщи за случая в броя си в петък.
„Това е куче - без име, без дом и без ясна възраст. Намерили са го с въже на врата и тежки рани на поляна в квартал Средна кула. Колегите от общинския приют го откарват веднага в клиника, но за голямо съжаление там не са могли да му помогнат.
Подадох сигнал до Районна прокуратура Русе, искам активни и спешни действия за справедливо наказание на изрода /без извинение/, причинил тази жестока смърт. Все още не знаем самоличността му.
Дадохме на полицията и прокурорите цялата информация, с която разполагаме. 
Всеобщата агресия винаги избива към най-беззащитния.
Кучетата познават добрите хора, но за жалост невинаги могат да направят човека добър.
Бих искал да благодаря на всички, които са реагирали бързо, за да спасят животното“, заяви по този повод кметът Пенчо Милков.