Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков бе освободен след седмия кръг в първенството на Втора лига. Той остави отбора на 12-то място с 8 точки, а утре тимът ще гостува на „Крумовград“. Вчера „Утро“ разговаря с бившия вече старши наставник.

- Г-н Цирков, как се стигна до тази раздяла?
- Членовете на УС ме извикаха в сряда и ми съобщиха, че няма да съм старши треньор. Загадката е защо го направиха толкова късно. Можеха да ми кажат, че нямат нужда от мене още след мача с „Добруджа“. А аз работих 5 дни след този двубой в подготовка за мача срещу „Крумовград“. Както и да е, приемам решението, но ме заболя, че така към мене се отнесоха хора от моя роден клуб. Ако бях треньор на друг отбор и бях освободен, щях да го преживея по-леко. Ще отбележа скромно, че през последните 2 години имам известни заслуги „Дунав“ да е там, където е днес. Да, мястото на тима в таблицата не е много добро, но ни затрупа лавина от неприятности с много, и то трайно контузени футболисти. Освен това ние не сме „Манчестър Сити“ или „Реал“ /Мадрид/, така че нямаше как да си позволим някаква скъпа и гръмка селекция.
- Предложиха ли ви някаква друга работа?
- Да, да стана треньор на дублиращия отбор. Аз такова предложение не мога да приема. Първо, прозвуча ми като подаяние. Второ - този тим си има наставник и той се казва Мартин Друмев. Друмев работи добре, познаваме се отдавна и няма да е морално, ако заема позицията му. Не си и го помислям. Няма значение. Няма да съм първият, нито последен освободен треньор. Животът продължава. Пожелавам успех на „Дунав“ в мача срещу „Крумовград“.