Поп звездата Михаела Филева и маестро Максим Ешкенази заедно със симфоничния оркестър на русенската опера ще доставят истинска наслада на меломаните с двата си класически концерта „Аз обичам Музика“, първият от които ще бъде в Русе на 9 септември. На тази дата от 20 ч на централния площад ще звучи музика от филмите „Оркестър без име“, „Междузвездни войни“, „Васко да Гама от село Рупча“, „Индиана Джоунс“, „Любимец 13“ и много други. Специално участие в концерта ще има Печенката със своите характерни бийт бокс изпълнения. Входът е свободен.
„Вече няколко години с Михаела и музиканти от различни класически оркестри правим концерти в цялата страна - публиката винаги реагира изключително екзалтирано. За пореден път ще посетим Русе, където още от Фортисимо Фест знам, че хората са жадни за тези концерти“, споделя маестро Ешкенази.
След Русе музикантите ще изнесат същия концерт и в София. Концертите са подкрепени от фондация „Америка за България“, партньор на Максим Ешкенази и неговите музикални проекти в България.