Беззащитно куче от една от най-любвеобилните породи - болонка, е изтезавано до смърт и захвърлено като окървавена дрипа в ромския квартал Трите гълъба. Историята на омръзналият някому и изгонен на улицата домашен любимец се завърта из интернет и предизвика вълна от съчувствие и възмущение.
Сигнал за обезобразеното животинче е подаден в общинския приют за безстопанствени животни на 30 август. Служител на приюта го открива обезобразено в тревна площ, вързано с корабно въже, с което според вида на нараняванията му е влачено с кола. До кучето има и окървавен чувал, в който вероятно е било напъхано, за да издъхне без свидетели, но то е успяло някак да се освободи със сетни сили, за да види за последен път слънцето.
Болонката веднага е откарана в уважавана ветеринарна клиника, но констатацията на лекарите е категорична - жизнените й показатели са нулеви, вътрешните й органи са спрели да работят и единствената хуманна стъпка в случая е евтаназията, за да се прекратят мъките.
По информация на „Утро“ природозащитници ще внесат днес в прокуратурата сигнал за предумишлено престъпление по Закона за защита на животните с настояване спешно изясняване на точните причини за смъртта на кучето, незабавно издирване на мъчителя или мъчителите му и подвеждането им под отговорност. По закон наказанието може да е до три години затвор и от 1000 до 5000 лева глоба.