Концерти на двете известни български групи - „Фактор“ и „Кикимора“ на Николо Коцев със специалното участие на Дуги Уайт, участвал в „Рейбоу“ и настоящ вокал на „Алкатраз“ ще бъдат кулминаците на двете фестивални вечери на 14-ото издание на Грийн рок фест  Русе 2022 на 10 и 11 септември. 
Първият ден в 18 часа на сцената на централния площад ще се качат младите групи „Абстракт“ от Тутракан, „Imbecile“ от София и русенските „Slipstream“ и „Fizzy Grapes“.
Втората вечер ще бъде открита от тийн бандата „Графит“ от Силистра. Първото си излизане пред публика ще имат и двете новосъздадени групи в рамките на проекта „Грийн рок фест инкубатор“, подкрепен от Национален фонд „Култура“. Идеята на тази инициатива е да се съберат младежи от цяла България и след селекция да се оформят две рок групи.
В началото на май 2022 година работа започват 12 таланти, които получават напътствия онлайн и на живо от известни имена в рока. Така се създават групите „Unity“ и „Distracted“ с музиканти от Русе, София, Варна, Кюстендил, Нови пазар и Дупница.
Фестивалът е подкрепен от Община Русе и много русенски фирми.