Капитанът на волейболния „Дунав“ Ангел Павлов ще носи лентата и през новия сезон. Защо - ето неговото обяснение.

- Защо реши да останеш, след като е имало интерес към теб от други отбори?
- Имаше интерес - както от страната, така и от два чуждестранни тима, но „Дунав“ и Русе са ми на сърцето от детска възраст. След случилото се след края на сезона говорих с ръководството на клуба и се разбрахме, че капитанът е длъжен да остане на кораба до последно.
- Ще преследвате ли промоция?
- Амбициите пред „Дунав“ не могат да бъдат по-различни освен победа във всеки мач. Ако ни се отдаде възможност да атакуваме завръщане в Суперлигата, няма да я изпуснем. 
- Смяташ ли, че юношите са готови за мъжки волейбол?
- Отборът ще е от 95% русенци. Това е един невероятен шанс за младите момчета. Надявам се, че бързо ще осъзнаят каква възможност се изправя пред тях и че ще я сграбчат с две ръце. Дали са готови? Времето ще покаже. Те определено имат качества. По-опитните ще сме до тях през цялото време и ще им помагаме с всичко, което можем.
- „Дунав“ слезе във второто ниво, без да е изпаднал фактически от Суперлигата. Защо се стигна дотам?
- Това сложен въпрос трябва да е към ръководството на клуба. Съдба! Гледаме напред и се опитваме да извлечем позитиви от тази ситуация. Ето, говорихме за младите - те трудно щяха да играят на този етап в Суперлигата, а при новото стечение на обстоятелствата наистина ще могат да развият качествата си. Ще добавя, че „Дунав“ и Русе заслужават да са с елитен отбор. Очаквам феновете да са плътно до нас в този труден момент и да ни подкрепят, както са го правили винаги. Много ми се иска да видя пълна зала съз зрители. Този млад отбор ще има голяма нужда от феновете си.