Ротари клуб „Русе Дунав“ организира десетото издание на традиционното си международно Дунавско  барбекю, което тази годена е посветено на събиране на средства за изграждане на детска сензорна зала в Русе.
Сензорните зали допринасят за рехабилитацията на деца в ранна възраст с нарушения в опорно-двигателния апарат (церебрална парализа), речта, зрението, слуха, двигателните умения или имат забавено психоемоционално развитие. Занятията там помагат за облекчаване на стреса, коригират психоемоционалното състояние и имат изключително положителен ефект върху развитието на децата.
Веселието ще започне в 11 часа на 17 септември в ресторант „Рибарска среща“ в Ряхово. В него ще участват майстори на скарата и кулинарията от България и съседни страни. През годините са участвали приятели от Румъния и Сърбия и са печелили призови места. Гостите консумират приготвените вкусотии и оценяват отборите за наградата на публиката, припомнят организаторите.
Кувертът за вход е 60 лева, включва неограничена консумация на приготвените ястия от отборите и може да се купи на място.
Жури и публика отличават най-добрите отбори в две отделни категории, отличените плата ще се разпродават на своеобразен търг веднага след обявяване на призьорите. Ще има и съпътстваща музикална и развлекателна програма.