Снимки на тир, който се движи по „Алеи Възраждане“ до Парка на младежта и препречва пътя на бързаща към болницата линейка, разбуниха социалните мрежи. Граждани се възмущават защо тежки камиони продължават да влизат в града въпреки неколкократните заявки от различни отговорни фактори, че това няма повече да се допуска. 
Документираният случай е от късната вечер в понеделник. Шофьорът на тира, тръгнал кой знае защо да минава през града, очевидно не се ориентира добре в пътната ситуация, усложнена неимоверно от разкопаните заради Водния цикъл улици. Откак кръстовището на ул. „Доростол“ с ул. „Яребична“ е затворено, идващите от ЛВЗ коли трябва да завият надясно от „Доростол“ по ул. „Битоля“, да продължат по ул. „Алеи възраждане“, след което да се върнат на „Доростол“ по ул. „Яребична“. Тесните улички не са предвидени за маневриране на тирове и затова при навлизането на такива в тях се получава и задръстване. В конкретния случай блокираният автомобил е линейка, в която може би някой бере душа. 
Да, полиция не може да е навсякъде, но такива камиони трябва да се спират и санкционират. Ситуацията в Русе е достатъчно тежка и без тях, тъй като много пътни артерии се разкопават едновременно. А изнервените шофьори усложняват проблема допълнително, тъй спират да се съобразяват със знаците, много малки улички от еднопосочни стават двупосочни и всеки кара кой както свари и където може.