„За мен е чест да регистрирам листата на Демократична България, която е с доказани специалисти в IT сектора и начело с нашата Желязна лейди, с нашата Надежда, която в краткия си мандат показа повече мъжество от всички министри на ГЕРБ. Тя изигра ключова роля в изпълнението на нашия основен приоритет поет към избирателите, а именно закриването на Специализирания съд и прокуратура. Но ние няма да спрем в усилията си за съдебна реформа, тепърва започваме надявам се с помощта на избирателите“ заяви Теменужка Козарева, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“ след регистрацията на русенската листа на „Демократична България“.
Надежда Йорданова е определена за водач на листатата от Националния съвет. Понеже тя е начело и на софийска листа, пак оттам ще дойде откъде ще бъде народен представител, ако се стигне до такъв избор.
„Тежки са задачите, които предстои да решаваме, трябва да компенсираме по някакъв начин всичко, което се случва от кризите и от войната, трябва да градим същевременно модерна и зелена България, трябва при всички положения да намерен начин да спрем говоренето на неистини в национален ефир и от правителствените организации. Отборът ни е силен, мотивирани сме, смятаме, че ще успеем да постигнем резултати и ще стигнем до добра реализация на задачите“, заяви вторият в листата Иван Станев.  
Листата на ДБ:
1. Надежда Йорданова
2. Иван Станев
3. Михаил Михов
4. Иван Белчев
5. Георги Начев
6. Емилиян Енев
7. Александър Михайлов
8. Ангел Гяуров