Колелото се върти и ние всички трябва да участваме в това движение. Така управителят на русенското представителство на „Мото-Пфое“ Валери Костов обяви деветото издание на традиционното русенско автомобилно изложение, което тази година ще се прове от 9 до 11 септември, отново на паркинга пред „Метро“.
Независимо, че сме във време на световна криза в икономическо, здравно и политическо отношение, във време на локален военен конфликт близо до нас, животът е наш основен приоритет, казва още Костов.
Представители на над 20 марки ще покажат на автосалона не само новите си модели, но и нови технологии в цялата автомобилна промишленост.
Свои щандове до момента са заявили „Форд“, „Пежо“, „Ситроен“, „Нисан“, „Киа“, „Хюндай“, „Опел“, „Мазда“, „Рено“, „Дачия“, „Фиат“, „Сеат“, „Сузуки“, БМВ, „Мицубиши“ и „Грейт Уол“, но се очакват още участници.
Повечето от тях ще предлагат тестово шофиране на избрани модели.
Новост тази година е съпътстващият фестивал „Русе пее и танцува“, който в трите дни на изложението ще събере на една сцена таланти от различни изкуства и на всякаква възраст.
Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Русе. Идеята е да се даде възможност за изява на  всички талантливи русенци, без ограничения в изкуството и жанра, съобщи организаторът Божил Николов.
Поканата е към всички, които имат артистични умения и не се притесняват от публика. Те могат да изпълнят песен, танц, стихотворение, анекдот, сценка или музикално произведение. Няма никакви възрастови ограничения. Ще участват както индивидуалните творци, така и груповите изпълнители и формации.
Сцената ще е не само за професионалистите, а и за любителите. Във фестивалната програма могат да се включат и различните танцови школи по балет, салса и бачата, народните формации и пенсионерските клубове. Целта е да се покаже цялото богатство и разнообразие на таланти, с които Русе и региона е богат, каза още Николов.
Желаещите да участват могат да се запишат във фейсбук страницата „Русе пее и танцува“.