С 12 кандидати за депутати ще се яви на вота на 2 октомври „Продължаваме промяната“. Листата беше регистрирана вчера в РИК от заемащата втората позиция в нея след водача Николай Събев адвокат Рена Стефанова. 
„Решихме, че трябва да имаме по-широка листа, предвид намеренията ни да управляваме не само в централната, а и в местната власт за в бъдеще. Подбрали сме хора, които сами по себе си са реализирани и никой от тях не търси политическа кариера, в различни сфери, така че за можем действително да покрием нуждите от специалисти във всяка област на управлението. Тук сме, за да си довършим работата, която беше прекъсната преждевременно“, каза Рена Стефанова. Заявката на партията е, че ще се бори отново да бъде първа политическа сила и да има поне четири мандата от Русе.
В листата присъстват досегашните депутати от ПП Димитър Недялков и Калин Иванов, бившият зам.областен управител Людмил Христов, бившият зам.областен управител и парламентарен секретар в Министерството на транспорта Синан Хебибов. В нея е и отцепилият се от ИТН депутат Светлин Стоянов. Предвид поведението му в кризисен за държавата момент, от ПП са преценили, че е човек, който добре служи на каузи и е готов да поеме личен риск.
Листата на „Продължаваме промяната“:
1. Николай Събев
2. Рена Стефанова
3. Димитър Недялков
4. Светлин Стоянов
5. Венцислава Николова
6. Людмил Христов
7. Синан Хебибов
8. д-р Петя Кашукеева
9. Калин Иванов
10. д-р Мариана Бранкованова
11. Христина Соколова
12. Деян Дончев