„За нас България е над всичко, през всички тези години в местното и държавното управление сме давали всичко от себе си, за да можем да защитим интересите на нашия град и област. Вярвам, че това ще бъде оценено от жителите на региона и ще получим подобаваща подкрепа“. Това заяви водачът на листата на ВМРО-БНД Галин Григоров при регистрацията й вчера в РИК.
Листата е в пълен състав, т.е. в осеммандатния избирателен район партията има 16 кандидати за депутати. Символично на последно място е съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов - като знак за ангажираност към родния град, въпреки че е водач на листата във Варна.
„Всички русенци могат да се убедят какво се случи за нашия регион от момента, в който ВМРО не е в управлението на страната. Думичката е кратка и еднозначна - нищо. Проектът за магистрала Русе-Велико Търново, за който с толкова усилия шест години се борихме и договорът с изпълнителите беше пред подписване, беше мотан до последно и има заявки, че ще го спрат. За втори Дунав мост се спомена мимоходом и не се направи нищо. В това отношение ВМРО е партията, която е поемала ангажименти, работила е системно, за да ги реализира. Голяма част от големите проекти, от които зависи бъдещето на Русе, са на финалната права. Затова ВМРО има нужда от своето представителство, за да „добута“ всички тези проекти до финалната права, защото без тях развитието на града е под въпрос“, заяви Веселинов.
Листа на ВМРО-БНД:
1. Галин Григоров
2. Георги Великов-Гоце
3. Траян Тотев
4. Магдалена Георгиева
5. Валентин Джамбазов
6. Владо Владов
7. Луиза Попова
8. Ивелин Иванов
9. Стамен Димитров
10. Красимир Дончев
11. Николай Петров
12. Божидар Василев
13. Борис Димитров
14. Лазарин Лазаров
15. Цветелин Радулов
16. Искрен Веселинов