Съдията от Сливен Димо Димов, който беше главен ВАР на мача от 8-ия кръг на Първа лига между Арда (Кж) и Славия, се е извинил за намесата си в 4-ата минута.
Ситуацията предизвика много полемики и реакция на собственика на Славия Венцеслав Стефанов, който негодува, че неговият отбор е бил ощетен. В крайна сметка Славия падна при визитата си в Кърджали с 0:1. След като ситуацията беше гледана на монитора близо 4 минути, Стоянов отмени наказателния удар и вдигна жълт картон на Ахмед Ахмедов от Славия за симулация.
След края на мача самият Димов е признал, че подобна ситуация е трябвало да се остави на преценка на терена, още повече че главният арбитър Ивайло Стоянов и помощникът от тази страна Петър Митрев от София имат перфектна видимост. И там международният арбитър беше посочил дузпа, тъй като е съвсем близо до ситуцията.
С решението си обаче да го извика до тъчлинията, ВАР-арбитърът подвежда Стоянов и му дава неправилна визия за липсата на контакт. Бивши съдии с опит в България и Европа също потвърдиха, че решението на Стоянов е правилно и в него не би трябвало да се търси вина.
Системата за видеоповторения в полза на съдиите (ВАР) беше въведена преди по-малко от година и половина в българското първенство и все още за много тя е трудна, тъй като изисква две основни качества – бързина и прецизност на решението.
Самият Димо Димов е млад съдия и подобно решение може да се отдаде на неопитността му. Иначе той се слави в съдийските среди като мотивиран и амбициран да се развива.