Преди години в Рибния фест в Бръшлен се включваше някой и друг съсед румънец и празникът неофициално ставаше международен. След двете години ковид пауза съвсем неочаквано се оказа, че фестът пак ще е международен, защото има... ливанец. Симпатичният млад мъж седи до едно огнище и внимателно наблюдава рибата, която пече на него. Казва се Исмаил Набаа и е на 38 години. Не знае български, затова на помощ идва съпругата му Йорданка. Тя е русенка, която преди 20 години заминала на работа в Дубай и там срещнала любовта. 
Исмаил е управител на ресторант „Wafi Gourmе“ в Дубай мол, най-големия мол в света, разположен до шадраваните в Даунтаун Дубай, в който се издига 828-метровият небостъргач Бурдж Халифа. Любител кулинар е, много обича да готви и в това отношение съм късметлийка, казва с усмивка 41-годишната Йорданка.
Семейството, което има три деца - син Дани на 12 години и две дъщери Лара и Зара на 8 и 6 години, живее в Дубай. Децата ходят в частно училище, в което се преподава по британската образователна система. През 2017 г. решават да се преместят в България и купуват къща в Бръшлен. В съседното село Голямо Враново живеят родителите на Йорданка, ще са близо до тях, а и Исмаил много харесва страната ни. Но плановете им не се осъществяват. Йорданка и децата остават две години в Бръшлен, но Исмаил не се решава да напусне работата си в Дубай.
Ние сме 5-членно семейство, ситуацията тук е такава, че не се знаеше каква работа щеше да си намери и преценихме, че ще ни бъде трудно с издръжката, затова през 2019 г. се върнахме в Дубай, разказва Йорданка.
Там заплатата на Исмаил е достатъчна за семейството. Йорданка не работи, грижи се за децата. Те разбират български, защото вкъщи тя им говори на родния си език, но те й отговарят на английски.
Лятната ваканция на семейството е в края си и днес те пътуват обратно за Дубай. Един от най-запомнящите се спомени вероятно ще им остане участието на Исмаил в Рибния фест в Бръшлен. Когато се разделяме, той казва почти без акцент „Благодаря!“.