Пълна листа с 16 кандидати за парламента регистрираха вчера в РИК от председателя на групата на ГЕРБ-СДС в последните три парламента Десислава Атанасова, областния координатор на ГЕРБ Георги Кръстев и общинския председател на партията Бедрос Пехливанян. Петима от кандидатдепутатите са от гражданската квота, а един от СДС.
Предизвестено водач е Десислава Атанасова, която е на първо място и в Разград. На второ място е Георги Кръстев, а на трето - Кремена Славова от Бяла. Четвърти е хореографът Богдан Донев, а петата позиция е за представителя на СДС - областния председател на СДС Драгомир Драганов от Две могили.
„Изборите ще бъдат решаващи, тъй като само за няколко месеца предишното управление донесе такъв хаос и разруха, които са невиждани в последните 20 години, заради своята некомпетентност. Поради тази причина България има нужда българският народ да излъчи такова парламентарно мнозинство, което да състави правителство. Правителство, което да върне стабилността, спокойствието и сигурността на българските граждани, да се справи с кризите и да смъкне цените, с ясна проевропейска и евроатлантическа ориентация. Такова правителство без ГЕРБ не може да бъде съставено и се надявам разумът да надделее над емоциите“, заяви Кръстев.
„Българите се умориха от личностни нападки, от лъжи, изговорени през последната година и половина, това на никого не е нужно. Нужно е да се търсят решения, защото сме в безброй кризи. Тези решения могат да дойдат само от хора, които могат да поемат отговорност и знаят как да се справят. Ние от ГЕРБ-СДС предлагаме във всички листи точно такива хора - експерти, с опит, отговорни“, каза Атанасова и покани на дебат останалите водачи на листи в района по проблемите на областта и страната.                              
Пълната листа на ГЕРБ-СДС:
1. Десислава Атанасова
2. Георги Кръстев
3. Кремена Славова
4. Богдан Донев
5. Драгомир Драганов
6. д-р Росица Кръстева
7. проф.Михаил Илиев
8. Красимир Костадинов
9. Юлияна Пашкунова
10. Евгени Игнатов
11. Мирослав Залев
12. Радомир Хараланов
13. Екатерина Иванова
14. Емил Кьостебеков
15. Иван Трифонов
16. Кирил Киров