Два отбора от Нидерландия са проявили интерес към нападателя на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков. Скаутите им дори са били на стадиона в Стара Загора в петък в срещата от 8-ия кръг, която "черно-белите" загубиха с 0:2. Става дума за представители на отборите на НАК Бреда и Маастрихт, които се състезават във второто ниво на футбола в Страната на лалетата.
Предложенията и на двата клуба обаче са били много ниски във финансово отношение и нямало как да бъдат разгледани от ръководството на Локомотив (Пловдив), още повече важната роля на Боруков в стартовия състав.
НАК Бреда изпадна от Ередивизи преди две години и миналия сезон не успя да се върне в елита, като сега ще прави втори опит. Именно тяхното предложение е било малко по-високо, но отново извън параметрите за начало на преговори за трансфер. Маастрихт пък традиционно играе във втора дивизия, но често взима неизвестни момчета и ги превръща в сериозна атракция на трансферния пазар като например Вилфрид Бума и Дени Ландзаат.
22-годишният Боруков вкара два гола от началото на сезона и изработи още един от всичките шест, реализирани от Локомотив (Пловдив) в първите кръгове. Той пристигна през зимата от унгарския Залаегерсег, а преди това е играл за Етър (Велико Търново) и Шефилд Уензди в Англия.