Рали „Барум“ предложи предизвикателен първи ден на българските екипажи. Сутрешните минавания през етапите бяха белязани от дъждовно време и няколко тежки инцидента, които доведоха и до отмяна третата скоростна отсечка.
Даниел Попов и Ангел Башкехайов (АСК „Пещера“, Peugeot 208 Rally4) се движат на 9-то място в клас RC4. Попов и Башкехайов постепенно вдигаха темпото и се изкачваха в класирането, като най-доброто си постижение записаха в последната отсечка за деня – „Семетин“, където записаха 7-мо време. В общото класиране, екипажът на АСК „Пещера“ е на 35-то място.
Никола Мишев и Петър Сивов (АРТ Моторспорт, Peugeot 208 Rally4) са на 13-то място в клас RC4 след първия състезателен ден на рали „Барум“. Мишев и Сивов също увеличаваха темпото с всеки изминал километър. В края съботния ден на седмия кръг на европейския рали шампионат, Мишев и Сивов са на 47-мо място в генералното класиране.
Третият български екипаж в състезанието също завърши успешно първите седем скоростни етапа на рали „Барум“. Екатерина Стратиева и Георги Аврамов заемат 15-то място в клас RC4. Със силно каране при второто преминаване на най-дългия етап в състезанието „Дрзкова“, Стратиева успя да си осигури първата позиция в класирането при дамите, като има аванс от 1,8 сек. пред унгарката Адриен Фогел. В общото подреждане екипажът на Астра Рейсинг е на 53-та позиция.
Утрешният ден ще предложи нови шест скоростни отсечки на участващите екипажи, сред които и класическия етап „Пиндула“.