Най-успешният български мотоциклетен състезател на писта  Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тийм) ще кара в предстоящите през уикенда седми и осми кръг от календара на BMU European championship 2022. 
На пистата „Гробник“ в Риека, Хърватия, Чой ще защитава лидерската си позиция във временното класиране на шампионата и ще гони нови точки, с които да увеличи аванса си пред конкурентите за титлата в края на годината. Към момента българският пилот има 90 точки, с четири повече от втория Давид Божич (Словения, БМВ) и пет пред Милен Георгиев (Ямаха). Успоредно с BMU European championship ще бъде проведен и кръг от Супербайк 1000 от програмата на „Алпе Адрия“, което е предпоставка за участие на много силни състезатели от цяла Европа в кралския клас.  
„Чувствам се отлично и вече направих първи тренировки на пистата. Трасето ми е добре познато, карал съм на него и в предишните години, а бях тук и преди десетина дни, за да направя тестове на мотоциклета. Със сигурност ще бъдат много оспорвани състезания през уикенда, но аз съм готов за предстоящите битки. Целта ми е да увелича точковия си актив в BMU European championship 2022 и в никакъв случай няма да поемам излишни рискове по време на обиколките. Влизам в сериозна серия от състезания през месец септември и трябва да бъда внимателен, защото ще карам в три шампионата. Тук, на републиканския в Плевен, като ми предстои и старт в Бол д‘Ор от Световния ендюрънс шампионат. Мисля, че съм добре подготвен. Очаквам предстоящите състезания с нови сили и енергия“ , заяви Мартин Чой.
Стартовете на пистата в Риека в клас Супербайк 1000 ще бъдат в събота от 14:45 и в неделя от 14:00 часа българско време.