Цветан Соколов, капитанът на националния отбор, даде интервю пред официалния сайт на БФ Волейбол по-малко от 12 часа преди мача на откриването на Световното първенство срещу Полша. Българите направиха кратка тренировка сутринта, след което имат и видеоразбор.
"Шансове винаги има. Всички с нетърпение очакваме да дойде времето, да излезем и да играем. Много сме ентусиазирани, много сме надъхани. Искаме да поднесем голяма изненада особено пред полската публика. Да ги сюрпризираме в техния дом. Надяваме се да се случи и очаквам първия съдийски сигнал. Колкото пъти сме играли у дома, публиката винаги много ни е помагала. Затова твърдя, че са седмият играч вътре на игрището. Надявам се довечера да не бъде така за тях. Публиката е голям фактор. Едно да играеш у дома, друго е да си гост", заяви Соколов.
Диагоналът коментира жеста на Христо Стоичков, който пожела успех на волейболните национали."Много голямо удоволствие и привилегия е да чуеш такива думи от човек като него. Разбира се, ще се опитаме да не го подведем. И особено аз. Искам да поведа отбора към победа. Вече не ми тежи (отговорността). В началото беше много по-трудно. Разбрах, че колкото повече отговорности имаш, толкова отборът разчита повече на теб. Това ти помага да израснеш като състезател и човек. И в живота е така - колкото повече отговорности, толкова по-добре. Така мисля аз. Може да звучи банално, но отговорността ми помага. За мен винаги е било важно да изляза на игрището, да се раздам на максимума. До момента балансът ми е положителен срещу Полша. Дано тази статистика довечера продължи. Не обичам да давам прогнози. Не мога да говоря, че сме длъжни да направим това или това. Винаги е било на първо място да излезем, да играем нашия волейбол. Искам да гледаме нашата страна на мрежата, а не другата. Доказвали сме го много пъти, че можем да играем срещу най-силните и да ги побеждаваме. Дай Боже да отидем възможно най-напред. Надявам се довечера да зарадваме България", каза още Цветан Соколов.