Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев изрази задоволство от представянето на националния отбор на България за юноши до 18 години. Младите "трикольори" спечелиха бронзов медал от Евро 2022, а догодина ще участват и на Световно първенство. 
"Доволен съм от представянето на тези момчета, защото през последните две години новото ръководството на БФВ пое курс на засилено внимание към детско-юношеския волейбол. Стараем се да подсигуряваме всичко, от което имат нужда младите състезатели при максимално добри условия. Радостен съм, че нашите усилия се увенчават с успех. Надявам през следващата година на световното да постигнат също такива добри резултати, с които да се гордеем", заяви Ганев пресконференция.
Вицепрезидентът на волейболната централа Давид Давидов се надява младите национали да продължат развитието си и един ден да станат част от мъжкия състав на България.  "Изключително сме щастливи, че след отбора на Мартин Стоев имаме следващо поколение, което ни дава повод за такива хубави събирания. Запазваме тенденцията волейболните ни школи да продължат да произвеждат състезатели. Ще направим всичко възможно те да се развиват и поемат своя път към мъжкия волейбол. Бяхме предпазливи в очакванията си за европейското, но е похвално това, което бе постигнато. Сага започваме да планираме какво предстои за следващата година. Подготовка, контроли, всичко е с фокус отлично представяне на Мондиала", коментира Давидов.
Селекционерът Виктор Карагьозов призна, че в българския отбор е имало сериозни проблеми с контузени, но това умишлено не е афиширано."Благодаря за оценката за тези момчета и това, което постигнахме. Не беше никак леко. Пожелах си програма минимум шесто място, защото това даваше следващ етап - Световно първенство. Имахме нагласата на фона на възможностите си да се опитаме да покажем потенциал. Изхождайки от реалните възможности, основна цел бе класиране на Мондиал 2023. Възпрепятстваха ни няколко сериозна проблема, които не афиширахме преди заминаването. Имахме трайно контузени хора, един от които бе Александър Къндев. Той започна подготовка с 15 дни закъснение. Проблематичен бе и Кристиян Титрийски, който въпреки здравословните проблеми успя да тренира. Преодоля всички трудности и достигна до възможностите си, като даде своя дан за успеха. Имахме и проблеми с капитана, който имаше счупена скула преди време и бяха останали психологически проблеми. Той не се намираше в оптимално физическо и техническо състояние. Като цяло основните ни играчи имаха проблеми, но на базата на голяма мотивация и добрите условия на подготовка, момчетата докоснаха почти масксимума в този период. Искам да спомена и нашите двама центрове, които направиха феноменален турнир и в класациите бяха в призовите места. Либерото ни не получи нужните похвали, но изигра стабилен турнир даде спокойствие на отбора в защита и посрещане. В по-малки проценти се включиха още двама-трима състезатели, които също помогнаха за завоюването на третото място", коментира селекционерът Карагьозов.
Той е сигурен в качествата на младите волейболисти. "Имаме талантливо поколение, което трябва да продължи да се развива. Имаме своите шансове за световното, но и другите ще се развиват ще вървят напред. Трябва да бъдем реалисти, но в същото време максимално мобилизирани и мотивирани за постигане на добър резултат. Така ще имаме възможност за издигане на авторитета на България на световната сцена", допълни още селекционерът. 
Кристиян Титрийски и Симеон Николов си пожелаха силно представяне на Световния шампионат през 2023 година. "Благодаря на БФВ, на треньорския щаб и състезателите, защото нямаше да постигнем бронзовите медали без всички тях. Бяхме мотивирани. Доволни сме от успеха. Можехме малко повече, но за момента това ни стига. За световното догодина искаме да надградим. Пожелаваме успех на мъжкия национален отбор. Подкрепяме ги и се надяваме един ден и ние да попаднем в него", каза Кристиян Титрийски.
"Искам да благодаря за добрите условия и подготовката. Също да благодаря на журналистите, че оценяват нашия труд. Надявам се в бъдещето още много пъти да идваме тук за добри каузи. Мечтая да вземем злато на световното, но ако трябва да бъде реалисти, това няма да е лесно. Ако повторим бронзовите медали, ще бъде отличен резултат, надявам се цяла България да бъде доволна", коментира Симеон Николов.