Шампионът на България по хандбал при жените Бяла ще бъде домакин и на двата мача срещу Анагениси Арта (Гърция) от втория кръг EHF European cup Women, съобщиха от клуба.
Отборът ще дебютира в Евротурнирите, след като през миналия сезон в първата си година в елита успя да спечели титлата и националната купа.
Първата среща с 10-кратния гръцки шампион ще бъде на 15 октомври от 19:00 часа в "Арена Бяла", а реваншът е ден по-късно от 15:00 часа.   
От управата на Бяла уточниха, че до промяната се е стигнало след дълги преговори с колегите им от Анагениси, които са пожелали и двете срещи да се играят на едно място с цел икономии.
"Ние отстоявахме нашето желание и желанието на нашите фенове да играем в Бяла. Така се стигна до това решение - срещите са на 15 октомври в 19.00 часа и на 16 октомври в 15.00 часа. Във връзка с огромния интерес и редуциране броя на зрителите спрямо местата в залата, ръководството на клуба, заедно с голяма част от постоянните ни фенове, взе решение да пусне членски карти, срещу които да се гледат срещите на отбора. За останалите места ще се продават билети до запълване капацитета на залата. В скоро време клубът ще излезе с официално съобщение, в което ще обяви начина за получаване на членски карти и закупуване на билети за евромачовете", обясниха от ХК Бяла.  
Състезателките и треньорското ръководство работят усилено за подготовката за тези двубои. В началото на следващата седмица ще бъдат обявени и датите за контролни срещи. 
"Ще играем с интересни противници, като официалното представяне на отбора за новия сезон ще бъде на 24 септември срещу Подгорица (представител на силната черногорска школа)", съобщиха от клуба от Бяла.