Довършителните работи по интерконектора Гърция-България вървят по план и няма закъснение от графика, който бе представен миналата седмица. Това съобщи служебният енергиен министър Росен Христов след работна среща с представители на фирмата строител "Авакс", "Ай Си Джи Би" (ICGB), "Булгартрансгаз", МРРБ, МОСВ и ДНСК край Хасково.
Има по-добра координация в екипите в ICGB и главния изпълнител "Авакс", както и с ангажираните служби и министерства, уточни Христов. По негови думи обаче все още има много работа по проекта за газовата връзка. По-добра представа дали нещата се случват, ще има следващата седмица, добави министърът. Той предупреди, че и най-малкото изоставане може да доведе до отклонение в цялостния график.
Христов информира, че следващата седмица е поканил на визита колегите си енергийни министри от Гърция и Румъния, като на срещите ще бъде обсъдено цялостното развитие на проекта, включително и от гръцка страна, така че от 1 октомври да може да се премине към търговска експлоатация на интерконектора.
(следва)