През юли областната организация на БСП в Русе беше оглавена от Тодор Йорданов, след като Пламен Рашев подаде оставка заради неудовлетворителни резултати на миналогодишните избори. Малко по-късно правителството падна и се оказа, че новият председател няма да има много време за адаптация на поста преди първото му голямо изпитание - кампания за парламентарни избори.
Г-н Йорданов е инженер, завършил Математика и информатика в Русенския университет, зам.-директор по учебната част е на русенското СУ „Васил Левски“, където преподава дисциплини от своята специалност.
Новият областен лидер на БСП беше любезен да даде първото си интервю за читателите на „Утро“. 

- Г-н Йорданов, представете се накратко за тези, които не ви познават.
- Семеен с две деца, момичета на 9 години и 1 година. Преподавам Информатика, Компютърно моделиране и информационни технологии в СУ „Васил Левски“ и организирам клубове по роботика, програмиране на дронове и други интересни неща, с които в часовете определено е забавно. Обичам работата и семейството си и това ме прави щастлив човек.
- Какъв е политическият ви опит до момента?
- Общински председател съм на организацията на БСП в Сливо поле от 2017 година, като за това време
преминах през всички възможни избори в държавата
 - Малко повече от месец сте председател на областната организация на БСП в Русе, в какво състояние е тя? Има ли неща, които ви изненадаха?
- Областният съвет е координиращ орган и в него членуват председателите на общинските организации в областта, членовете на НС на БСП и др., няма нещо което да ме изненада. Целта е БСП да се представи колкото може по-добре на предстоящите избори.
- В съобщението за избора ви през юли се казваше, че целите ви са мобилизация за предстоящите избори на всички нива в организацията, развиване на нови практики в партийната работа, укрепване връзките между организациите в областта. Какво точно имате предвид?
- Въпросът е с отговор, който касае вътрешнопартийни практики и идеи, но в общи линии мога да кажа, че 
ще се постарая да обърна внимание на всички структури, да окажа подкрепа където е нужно и да покажа
че позитивното отношение, доброто и социалната политика са ключ за успех при популяризирането на БСП сред обществото, което е позагубило вяра в хората и особено в политиците.
- Получихте подкрепа и обещание за помощ от Крум Зарков - тогава депутат, днес вече служебен министър на правосъдието, разчитате ли на него?
- Разчитам на подкрепа от всички членове и симпатизанти на БСП. В отговор на въпроса, да, разчитам и на Крум Зарков, той е доказал, че може да отстоява интересите на русенци.
- От години има усещане, че БСП-Русе е в сложни отношения с ръководството на партията. Има ли разделение на поддръжници и опоненти на Корнелия Нинова в организацията?
- Не, 
отношенията с ръководството на партията смятам за нормални и като нов областен председател разчитам на подкрепа 
оттам за организацията на предстоящите избори.
- За пореден път водач на кандидатдепутатската листа е спуснат от София човек извън региона и докато Крум Зарков беше припознат от социалистите тук като свой, на Иван Иванов ще му трябва време за това. Не се ли поставя така в риск представянето на БСП на изборите на 2 октомври?
- Да, не е новост водачът да не е от Русе, но това за съжаление е практика и при повечето ни политически опоненти. 
Иван Иванов има време да докаже пред русенци, че е достоен водач на листата ни
и смятам, че в предстоящата кампания ще се представи убедително и ще спечели доверието на избирателите. 
- Подредихте листата, лесно или трудно стана това, обединявал ли фигурите в нея или разединяват? 
- По устав членовете на ОблС БСП-Русе подреждат кандидатите за народни представители и изпращат списъка за одобрение от Националния съвет на партията. Подредбата мина спокойно и се надявам предстоящите избори да донесат успех за БСП.
- Вие, областният председател, сте общински съветник в Сливо поле, вторият в листата Ивалинка Цанкова е от Иваново, възможно ли е да има обидени, които да работят формално в кампанията?  
- Не мисля, защото всички ни обединява лявата идея. Членове с различни позиции по различни теми, разбира се, че има, но това не е нещо странно или лошо, напротив 
добре е да се изслушват всички мнения и след това да работим в една посока
а именно успешно представяне на 2 октомври. 
- На какво и на кого ще разчитате в предизборната работа, какъв тип кампания ще водите?
- Разчитам на всички наши членове и симпатизанти, разбира се на всички от предизборния щаб, а кампанията трябва да е положителна с изразено уважение към всички опоненти и подчертаване на всичко, което БСП постигна в сферата на социалната политика и икономиката.
- БСП беше част от четирипартийната коалиция, чието управление служебното правителство, респективно назначилият го президент Румен Радев, оценяват като хаос и каскада от кризи. Създава се впечатление, че БСП е в ситуация, която може да се опише с едно известно филмово заглавие - „Свой сред чужди, чужд сред свои“, как това ще се отрази на изборната кампания?
- Мисля, че 
обикновеният избирател видя какво постигна БСП за малкото време в управлението
- икономически ръст, грижа за младите семейства, пенсионерите, хората в неравностойно положение, в секторът земеделие, водачът ни Иван Иванов се представи достойно като министър. 
- Към левите избиратели посягат други партии с големи амбиции, как ще съхраните влиянието и симпатизантите си? 
- С упорита работа във всички местни структури, срещи с избирателите и отстояване на левите идеи.
- Какъв резултат очаквате на изборите, какви са амбициите ви и кое би било сметнато за успешно и неуспешно представяне?
- Не искам да правя прогнози, защото това би било поставяне на рамка. Всеки, отивайки на избори, гони само едно - по-добър резултат! Целта ни е в кампанията да привлечем повече гласове, да представим политиките, които ще отстояваме и съответно да увеличим подкрепата за БСП.