„Дунав“ освобождава халфа Мартин Петков, научи „Утро“.
Раздялата с юношата на „Левски“ става по взаимно съгласие.
21-годишният футболист не бе в групата за мача с „Лудогорец 2“ в Разград, а старши треньорът Мартин Цирков обясни отсъствието му така: „В отбора нямат място хора, които тренират и играят без желание“.
Друг футболист, който попадна на мушката по тази параграф - Преслав Петков, засега ще остане в тима, научи „Утро“. Той също бе извън групата за двубоя в Разград.
Мартин Петков подписа преди сезона двегодишен договор с „Дунав“. Атакуващият халф, известен с прозвището Гривата, пристигна в Русе като свободен агент. Той започна предишния сезон в „Етър“, записа 6 гола и 2 асистенции в 20 мача в първенството на втория ешелон. През зимата премина в „Ботев“ /Враца/, за чийто тим обаче изигра едва три срещи и през април разтрогна договора си по взаимно съгласие. 
В кариерата си бившият юношески национал има един мач за родния си „Левски“ /Сф/, а после игра под наем в „Локомотив“ /Горна Оряховица/ и в „Кариана“ /Ерден/.
С екипа на „Дунав“ взе участие в мачовете срещу „Литекс“, „Етър“, „Марица“ и „Янтра“, като само на терена във Велико Търново бе титуляр.