До 12 септември е срокът за подаване на оферти от фирмите, желаещи да участват в проектирането и изграждането на плувния комплекс в парка на младежта. Това става ясно от обществената поръчка, обявена от „Общински пазари“ ЕООД, под чиято шапка ще бъде новото съоръжение. Прогнозната стойност на проекта е 14 644 284 лева без ДДС.
Строителството ще се извърши на два етапа, всеки от които ще бъде самостоятелно въвеждан в експлоатация. На първи етап ще бъдат изградени открит басейн“, заведение за бързо обслужване, съблекални с душове, детска площадка, детски басейн“ и външни връзки за топлоснабдяване и ВиК. За изпълнението му са предвидени 150 дни. През втория етап ще бъдат завършени покритият плувен комплекс и паркингите. За тяхното строителство са отредени 300 дни.
Срокът на договора е до 31 декември 2023 г. и е съобразен със срока на договора за банковия заем. В случай на удължаване на кредита, той също може да бъде удължен. Но ако всичко върви по график, до края на следващата година Русе отново ще има покрит басейн за тренировки по плуване и водна топка.