Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не скри задоволството си след постигнатия успех с 4:3 над Ботев (Пловдив) в мач от 7-ия кръг на Първа лига, но призна, че неговият отбор е допуснал твърде много грешки в срещата. Въпреки че „моряците“ изоставаха с 2:3 до 88-ата минута на двубоя, те съумяха да стигнат до победата, с което се изкачиха временно на върха в класирането на първенството.
„Радвам се, че успяхме да стигнем до успеха. Не беше най-добрият ни мач. Направихме много грешки в защита, за да допуснем 3 гола, но после показахме характер, за да потърсим победата. Да, имахме късмет в някои ситуации, но трябва да поздравя футболистите за характера и желанието, което показаха.“, заяви Илиев.
„Ние бяхме подготвени за тактиката на Ботев. Бяхме построени добре, имахме контрол върху топката. Видяхме, че през втората част домакините имаха физически проблеми и това също оказа влияние върху развоя на двубоя. Усетихме, че можем да се възползваме от умората на Ботев и притиснахме съперника, което беше ключово за нашия успех.“, допълни той.
„Важно е преди следващия мач да възстановим повече играчи, за да имаме повече опции, от които да избираме. Днес се видя, че в отсъствието на трима основни футболисти, изпитваме трудности. Нямаме дълбочина в защита. Наясно съм, че срещу един по-сработен и по-зрял отбор, с тези неточности, които допуснахме днес, нямаше да имаме шанс да стигнем до успеха.“, завърши Илиан Илиев.