Система за точно и икономично дозиране на храната за животни ще демонстрира на започващата днес Международна селскостопанска изложба „Агра“ русенска фирма „Марпекс агро“. Новият безжичен терминал се използва за управление на смесители и разпределители на фураж. Системата Siloking Wireless ще бъде една от световните новости на изложението.
„Агра“ се провежда от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив с участието на компании от 22 държави. Изложителите от Русе са 9. Освен „Марпекс агро“, която ще покаже и други съоръжения за животновъдството, се представят „Агритрейд - БГ“ /машини и инвентар за растениевъдството/, „Андромеда“ ООД - Машини и инвентар за растениевъдството, „ВИП Инвест Ланд“ ООД, Институтът по земеделие и семезнание „Образцов чифлик“, „Михул 2009“ ЕООД /машини и съоръжения за преработка на селскостопанска продукция/, „Техгруп България“ АД /машини и инвентар за растениевъдството/, „Флориян“ ООД /сортови семена, химични/ минерални торове.
Увеличеното предлагане на модерни технологии, продукти и техника за животновъдството се дължи на инициативата за по-широко презентиране на бранша, която  бе подета от Пловдивдивския панаир миналата година. На „Агра 2014“ отново ще бъдат показани елитни породи и оборудване за тяхното отглеждане, като част от цялостната панорама на селското стопанство. В нея присъстват 69 новости, от които 31 световни и 11 европейски.
Очаква се над 30 000 посетители от страната и чужбина да разгледат експозициите на изложителите.  Гостите  могат да се включат в томбола, като попълнят анкетна карта, а наградите са храсторез, водна помпа и моторна пръскачка. Имената на спечелилите ще бъдат обявени на 8 март.