Футболистите на „Дунав“ ще играят утре от 18 часа срещу „Лудогорец 2“ в Разград. Мачът от 6-ия кръг в първенството на Втора лига ще се проведе на централния терен в подготвителната база на „орлите“. Главен съдия ще е Михаел Павлов от Велико Търново, девети в ранглистата на реферите с право да ръководят двубои от втория ешелон.
„Дунав“ е на седмо място със 7 точки. Отборът на „Лудогорец 2“, който обиграва практически младите си надежди и е формален участник в първенството, тъй като не може да се изкачи в елита, но пък определя с резултатите си съдбата на другите тимове, е 16-и с 4 точки.
Капитан на разградчани е бившият дунавец Бранимир Костадинов, а треньорският щаб включва пловдивчанина Тодор Живондов, Валери Венков и Виктор Георгиев. Шуменецът Венков, известен като Тубата, игра за „Локо“ /Русе/ в края на 90-те години. Столичанинът Георгиев пък бе за кратко вратар на „Дунав“.
„Познавам добре отбора на „Лудогорец 2“, защото през миналото първенство наблюдавах няколко негови мача. Тимът запази състава си. Неприятен отбор! Надявам се, че ще постигнем добър резултат“, каза за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков.
Неприятната новина от лагера на русенския отбор е новата травма на Александър Кирилов. Талантливият централен нападател влезе като смяна в мача срещу „Янтра“ /Габрово/ и веднага бе фаулиран грубо. Прегледът при доц. Андонов показал, че младежът е със скъсани коленни връзки на десния крак. През миналата година той оперира лявото си коляно и пропусна почти цялото първенство. Най-вероятно и за жалост му предстои нова операция.
Мартин Костадинов ще започне да тренира през другата седмица, а Денислав Минчев и Преслав Папарков ще са аут от терените до края на есенния сезон.