Седмични срещи с петте строителни консорциума, които изпълняват Водния цикъл в Русе и Кварталите Средна кула и Долапите, поиска кметът Пенчо Милков. Това стана по време на участието му заедно със зам.-кмета Магдалина Илиева в месечната среща между ръководителите на големия ремонт на ВиК и фирми-изпълнители. Макар че не е възложител, местната власт иска по-пълна информация за предстоящи разкопавания и координация при затварянето на улици, които променят ритъма на живот на цели квартали.
Като пример беше посочена неодобрената от Общината временна организация за движението по ул. „Солун“, тъй като в кв. „Възраждане“ в момента са затворени и други участъци и това ще направи придвижването изключително трудно.
„Получаваме от вас заявления за одобрение на временна организация на движение (ВОД), след което не започвате строително-ремонтни дейности и искате от Общината удължаване сроковете. Това е недопустимо. Преди стартирането на изкопните ви дейности Община Русе организира напълно нов начин на сметосъбиране, придвижване на хора и автомобили и други комунални услуги. Всичко това създава напрежение у хората и не бива да си играете с търпението им. Дори и да не сте от Русе ви призовавам да работите бързо и съвестно, за да сте горди с направеното след това. Градът и хората го заслужават“, обърна се Пенчо Милков към строителите и проектантите.
Призив за по-добра координация между изпълнителите и завършване на започнатите дейности навреме отправи и управителят на ВиК-Русе инж. Илиан Милев.