Старши треньорът на волейболния Марица (Пловдив) Борислав Крачанов заяви, че целта пред отбора за новия сезон отново е спечелване на титлата и Купата на България. Той даде интервю пред клубния сайт, в което разкри, че в момента "жълто-сините" водят преговори за привличането на още две състезателки.
"Очакванията към тима са ясни – да спечелим първенството и Купа България. Ако успеем да завоюваме титлата, ще станем първият отбор, който е ставал 9 поредни пъти шампион на страната. Това е още един допълнителен стимул за нас. Шампионска лига е европейската сцена, на която трябва да покажем доста по-добър волейбол от това, което направихме през миналата година. Жребият за групите се очаква да бъде изтеглен около средата на месец септември. Най-вероятно първият ни мач в Шампионската лига ще бъде в началото на декември.", коментира наставникът.
"Подготовката ще протече основно тук - в Пловдив. Имаме всичко необходимо да се подготвим в домашни условия и няма да ходим на лагери. Водим преговори за контроли. Според нашия график около края на септември ще започнем с приятелските срещи. Благодаря на ръководството, което прави всичко възможно, за да мислим единствено за волейбол, а ние им се отблагодаряваме с печелене на титли и купи.", допълни той.
Крачанов коментира и селекцията на Марица за предстоящия сезон.
"До момента сме обявили 12 момичета, повечето от които са от нашата школа. Продължаваме да развиваме школата ни и да даваме възможност на нашите млади състезателки. В момента водим преговори с още две класни волейболистки. Нещата са в доста напреднала фаза и ако се стигне до споразумение, то ще бъде обявено скоро. С тях селекцията ще бъде завършена.", заяви треньорът на Марица.
Специалистът сподели своето мнение и по казуса с Националната волейболна лига, в която все още не се знае колко отбора ще започнат първенството.
"Да, за съжаление остава неяснотата. Със сигурност и за нас, и за състезателки, е интересно как Българската федерация по волейбол ще организира първенството. Президентът на федерацията господин Любо Ганев заяви, че шампионатът ще стартира в края на октомври. Предстои да разберем какъв ще е форматът и на коя дата официално ще стартира първенството.", завърши наставникът.
Крачанов започва втория си сезон начело на Марица. През миналата кампания той беше най-младият наставник в Шампионската лига и Националната волейболна лига на България.