Заместник областният управител на Русе Людмил Христов е освободен със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев от 16 август. Няма ново назначение на поста. По думите на областния управител Анатоли Станев освобождаването на досегашния му заместник няма да повлияе съществено на функционирането на администрацията, съобщи вчера Областната администрация.
Самият Людмил Христов, назначен от предишното правителство от квотата на „Продължаваме промяната“, също коментира ситуацията в профила си във фейсбук.
„Преди седем месеца ме попитаха защо съм се съгласил да вляза в изпълнителната власт. Отговорих, че искам да покажа, че в България все още има хора с морал, етика и достойнство, които могат да работят в обществена полза и за хората. Вчера /16 август - б.р./ депозирах своята оставка като заместник областен управител. И на въпроса защо съм го направил, отговорът ми е същия както отпреди седем месеца. 
Не съм привърженик на празното говорене, което не води до реални резултати. Не виждам смисъл от работни срещи и комисии, които не решават проблемите на хората, а само се хвърля прах в очите им. Ненавиждам безхаберието и лекотата, с която губим време, вместо да се работи за подобряване на средата, в която живеем. 
Необходима е промяна и тя ще се случи, впрочем тя започна - само трябва да бъде завършена! 
Последното зависи от всички нас“, пише доскорошният зам.областен управител.