Португалският Бенфика победи украинския Динамо Киев с 2:0 като гост в Лодз (Полша) в първи мач от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига по футбол. Реваншът е на 23 август в Лисабон. 
Двубоят бе пети за Динамо в квалификациите на турнира за последния месец и се игра в Полша заради руската инвазия в Украйна.
Футболистите на Бенфика започнаха силно и откриха резултата в деветата минута чрез бразилеца Жилберто, който вкара за 1:0. Младежкият национал на Португалия Гонсало Рамос покачи на 2:0 за Бенфика в 37-ата минута след пас от Давид Нерес.
Рамос, който отбеляза хеттрик в третия квалификационен кръг срещу отбора на Мидтиланд, бе заменен през второто полувреме от бившия нападател на Динамо Роман Яремчук.
Украинския тим пропусна две добри възможности за гол в 68-ата минута, когато Олександър Караваев не успя да преодолее вратаря на Бенфика и в 82-ата пак негов удар бе спрян от гръцкия страж Одисеас Влаходимос.
В друга среща от плейофния кръг за влизане в групите на Шампионската лита израелският Макаби Хайфа постигна успех с 3:2 като домакин на сръбския Цървена звезда. Реваншът ще се играе на 23 август в Белград.
Нападателят от Хаити даде аванс на домакините в 18-ата минута, а Александър Пешич изравни за Цървена звезда в 27-ата. Сръбският гранд поведе в 39-ата минута с попадение на габонския полузащитник Гелор Канга, който се възползва от отлично подаване от Осман Букари.
С два гола в рамките на 10 минути през второто полувреме обаче Макаби Хайфа стигна до победата. Франдзи Пиерот реализира втория си гол в мача в 51-ата минута за 2:2, а Тярон Чери се разписа за крайното 3:2.