Английското онлайн издание "Givemesport" направи подробен коментар за българския шампион Лудогорец, оценявайки го като вероятно най-голямата изненада в тазгодишното издание на Лига Европа.

Ето и цялото мнение на англичаните, цитирани от BGsport.bg:

"Лудогорец са шампиони на България за 2 поредни години и най-накрая прогресираха достатъчно в Шампионската лига, за да се задържат в Лига Европа от втория опит.

Те отстраниха Слован Братислава и Партизан, за да влязат в плейофите, но пътят им в Шампионската лига бе спрян от Базел, макар това да ги остави с право да играят в Лига Европа. През миналия сезон българите не преминаха квалификациите, след като бяха спрени от Динамо Загреб с гол в 97-ата минута. Лудогорец пък се завърна в трудна група в Лига Европа – с Динамо, ПСВ и Черноморец Одеса.

Изненадващо те спечелиха 5 от 6-те си мача там и взеха първо място в групата пред Черноморец Одеса. Водени от Роман Безяк, "орлите" от Разград се изправиха срещу Лацио. Един гол в първия мач бе достатъчен за успеха, а в реванша Лацио вкара още в началото и водеще с 3:2 минути преди края.

60 секунди преди края на редовното време Жуниньо Кишада обаче ни напомни защо обичаме толкова много футбола. Той вкара гол за обрата на отбора си и феновете празнуваха цяла нощ.

Следващият опонент е Валенсия, може ли Лудогорец да продължи с изненадите?".