Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш определи група от 18 футболисти за гостуването на "черно-белите“ на Локомотив (София) в мач от шестия кръг на Първа лига, съобщиха от пловдивския клуб. Срещата е в понеделник (15 август) от 18:00 часа в столичния квартал „Надежда“.
Заради травми двубоят за "смърфовете" ще пропуснат Венсан Марсел и Илко Пиргов, който е със стомашно-чревен вирус. Освен тях, аут от сметките на Томаш е и Пиер Зебли. Бившият играч на Царско село е наказан заради червения картон, който получи при успеха на Локомотив с 1:0 над Арда (Кърджали) в предишния кръг. Новото попълнение в "Лаута" Джовани пък все още не е на разположение на своя наставник и също пропуска "железничарското" дерби.
В групата на пловдивския тим обаче попадна Мартин Паскалев, който получи фрактура на носа в двубоя с тима от Кърджали преди седмица. Повторният преглед, който му беше направен, е показал, че 20-годишният защитник може да вземе участие в сблъсъка със столичани. Роденият в Свиленград стопер ще трябва да носи и предпазна маска на лицето си, докато се възстанови напълно от контузията.
Александър Томаш ще може да разчита и на Петър Витанов, който вече е напълно готов за игра след частичното разкъсване на връзка на глезена, получило се още в първия мач от сезона срещу Пирин (Благоевград). 
Групата на Локомотив (Пловдив): Динко Хоркаш, Кристиан Томов, Райън Бидунга, Мартин Паскалев, Матеус да Силва, Луан, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Александър Василев, Георги Каракашев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен, Евандро, Димитър Илиев, Христо Иванов, Бабакар Дион, Преслав Боруков, Ивайло Димитров