Футболистите на „Дунав“ бяха надиграни от „Янтра“ /Габрово/ с 0:1 на Градския стадион под прожекторите на ремонтираното електрическо осветление. Гостите бяха по-добри през целия мач и заслужено си тръгнаха с трите точки. Става дума за отбор, който преди гостуването си в Русе имаше актив от само 4 пункта. След първите 4 кръга, в които дунавци събраха 7, стана безпределно ясно, че с тази игра борбата им оттук нататък ще е основно за оцеляване във Втора лига.
„Дунав“ не направи нищо през първото полувреме с изключение на два анемични удара с глава на Теодор Костов, а и допусна евтин гол. Играч на „Янтра“ тръгна почти от центъра, мина като на парад по целия десен фланг и след настъпилото разбъркване топката попадна в Ивайло Михайлов - 0:1.
Русенският отбор се постара да направи обрат след почивката, но картинката не се промени кой знае колко. Единственото сериозно положение се откри пред Мартин Петков, който стреля силно по диагонала, но топката срещна тялото на габровския вратар.
Защо загуби „Дунав“?
Защото отстъпи почти напълно средата на терена, където само Диян Димов показа добра игра. На практика халфова линия нямаше. Костов и Преслав Петков трябваше да помагат по двата фланга, но не им си получаваше. Така цялата тежест падна върху Димов и Никола Колев, които нямаше как да покрият толкова голям периметър. Действията в атака пък бяха сведени до упражнението да се хвърлят дълги топки към Мирослав Будинов, който се умори в битки на втория етаж. Защитата, ако изключим Стоян Предев и донякъде Георги Вълчев, бе повече от дезорганизирана.
Всеки отбор може да загуби - ето „Манчестър Юнейтед“ отнесе 4 безответни гола срещу „Брентфорд - но по-притеснителното в играта на „Дунав“ бе мъчителното изнасяне на топката и липсата на идеи с разгръщане на по-търпеливи атаки. 
В крайна сметка нищо чак толкова трагично не се е случило, но червената лампичка вече свети.  
В другите мачове от събота: „Марица“ /Пд/-“Созопол“ - 3:0, „Миньор“ /Перник“-“Монтана“ - 0:0, „Спортист“ /Своге/-“Етър“ - 0:0, „Спартак“ /Пл/-“Добруджа“ - 3:0. 
„Дунав“: Цветелин Енчев, Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Василен Марков, Диян Димов, Теодор Костов /Мартин Петков/, Никола Колев, Мирослав Будинов, Йордан Димитров, Преслав Петков. 

Цирков: Съперникът ни победи с агресивност

Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Цирков не скри разочарованието си от начина, по който отборът загуби мача срещу „Янтра“ /Габрово/.
„Знаехме, че съперникът стъпва здраво и че действа агресивно. Ние не можахме да се противопоставим на тази агресия. Опитахме със схема 4-4-2, но тя не проработи особено, защото нямаме бързи хора по крилата. Никой не обича загубите. Ще трябва да се стягаме, защото ни чака сериозен мач като гости на „Лудогорец 2“, каза Цирков за „Утро“.