„Продължаваме промяната“ остана без представител в ръководството на Районната избирателна комисия. Това стана ясно от направените от ЦИК назначения, след като на местна почва партиите не се споразумяха.
На консултациите при областния управител Анатоли Станев на 2 август политическата сила с най-голямо представителство в предишния парламент поиска секретарското място, за което номинира председателя на адвокатската колегия в Русе Ангел Стефанов и посочи, че ако не го получи, ще претендира за зам.-председателски пост. Същото желание заявиха от ДПС и „Възраждане“, чиито кандидати бяха Елиз Халил и на Лиляна Владимирова. 
В крайна сметка секретарското място бе отредено на Елиз Халил от ДПС - юрист с голям изборен опит и досегашен заместник-председател на РИК.
Заместници на определения с пълно съгласие председател на РИК Милена Хинкова от БСП станаха известните юристи Николай Братованов и ГЕРБ-СДС и Ина Райчева от „Има такъв народ“.
Подобна е ситуацията на повечето места в страната и от „Продължаваме промяната“ заявиха, че ще обжалват разпределението на местата в РИК. 
13-членния състав се попълва така: Ангел Стефанов, Александър Ганчев, Корнелия Добрева и Звезделина Рафаилова от „Продължаваме промяната“, Антоанета Йонкова и Миглена Ангелова от ГЕРБ-СДС и Шейнур Еюб - ДПС, Стефан Бонев - „Демократична България“ и Лиляна Владимирова от „Възраждане“.