Националът на Мали и футболист на Ред Бул Залцбург Мохамед Камара подписа договор за 5 години с Монако, съобщиха от френския клуб.
22-годишният дефанзивен халф пристигна в Залцбург през 2018 година от малийския клуб АС Реал Бамако, след като спечели Купата на африканските нации до 17 години. В началото той бе преотстъпен на втородивизионния австрийски Лиферинг. През следващия сезон той игра под наем в ТСВ Хартберг, а след това успя да се наложи в Залцбург от сезон 2019-2020. Той има 79 мача за австрийския гранд, 15 от които в Шампионската лига. Той спечели три поредни шампионски титли на Австрия.
От него се очаква да замени продадения в Реал Мадрид Орелиен Чуамени.
Според някои вътрешни източници от клуба Монако ще плати 15 милиона евро за Мохамед Камара, която клубът ще даде на няколко вноски в следващите пет години.
Камара е петото ново попълнение на монегаските, като преди него клубът привлече нападателя на Ливърпул Такуми Минамино за 15 милиона евро, нападателя на Борусия Мьонхенгладбах Бреел Емболо за 12,5 милиона евро, вратаря Тома Дидийон, който дойде под наем от Серкъл Брюж и защитника Маланг Сар, който е преотстъпен от Челси за 750 000 евро с опция за купуване.