Сочената за най-добра българска баскетболистка Борислава Христова смени отбора за новия сезон и ще носи екипа на румънския Сепси СИК (Сфънтy Георге), похвалиха се от клуба на страницата си в инстаграм.
26-годишната националка на България през последните два сезона игра за полския Гожув Велкополски. Висока 181 см, тя може да бъде използвана като атакуващ гард или леко крило. Статистиката й е средно 17.7 точки, 4.6 борби и 3 асистенции в 23 мача в полското първенство през миналия сезон, докато в 4 срещи за Еврокупата има средно 19,5 точки, 5.3 борби и 1.8 асистенции.
Преди да се премести в първенството на Полша, тя е играла в България и в Турция. А 2015-а и 2020-а година носи екипа на WSU Cougars в колежанското първенство на САЩ.
Отборът на Сепси за втора поредна година ще направи опит да влезе в женската Евролига. През миналия сезон в квалификациите останаха на 2-о място след унгарския Сексард и трябваше да продължат в турнира Еврокъп. Сега ги чакат нови квалификации.
Отборът е шесткратен шампион на Румъния, за последен път през това лято, когато на финалния плейоф победи Арад в пет мача. Има и седем купи на страната във витрината си. Сепси СИК беше първи в редовния сезон, след което не остави шансове на конкуренцията и в плейофите.