Италианският старши треньор на Хебър (Пазарджик) Фулвио Пеа призна превъзходството на Славия в днешния мач в 6-ия кръг на първа лига. "Белите" взеха категоричен успех с 3:0, а новаците от Пазарджик ще трябва да положат още усилия, за да оцелеят в елита. Те имат 6 точки от 6 мача, които са спечелени от победите навън над Ботев (Пловдив) и Спартак (Варна).
"Да кажем, че всяка една загуба е лоша. Започнахме много добре днес, но допуснахме елементарна грешка за техния първи гол и после отстъпихме инициативата. В последствие мачът се влоши за нас и не намерихме компактността. И в крайна сметка отборът на Славия беше по-добър от нас, призна италианецът.
На въпрос къде точно са били причините за трите гола, той каза: "Когато губиш, очевидно нещо не функционира. Имахме проблеми, а но и нашите съперници бяха добри. След втория гол стана много трудно да се върнем в мача. Със сигурност изпитваме трудности, когато трябва да наваксваме в резултата. И това си личи особено когато пространствата са скъсени. Но ще се опитваме да се подобрим".
В следващите четири кръга пред новаците в Първа лига се очертават тежки предизвикателства. В тях имат гостувания на Левски, Лудогорец и Черно море, които изглеждат отбори от друго ниво.
"Знаем отлично, че нашата задача е да се спасим. Нито за момент не бива да забравяме нашата цел, за да не я губим от ума си. И както можем, да събираме точки. Трансферният пазар може да ни и донесе нещо повече, но треньорът трябва да работи с това, което има и да не мисли какво има на трансферния пазар.