Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев обясни своята гледна точка за днешната победа над Пирин с 1:0, която изведе тима му на върха в класирането на Първа лига. Също така той обясни, че към момента няма официална оферта за голмайстора на отбора Евгений Сердюк, макар вероятно доста агенти да звънят на футболиста.
Изказване на треньора на Черно море Илиан Илиев след срещата от 6-ия кръг на efbet Лигата между варненския тим и Пирин, завършила 1:0 за домакините.
Илиан Илиев (треньор на Черно море) – "Да, три много важни точки. Миналата година не можахме да победим Пирин. Аз мисля, че нямаме победа над Пирин у дома. Но има такива противници, които играят изключително успешно тук, независимо и в каква формация са, макар че с излизането на два по-опитни влязоха пък млади хора, които дават повече енергия. Така че се очакваше нещо такова, този мач ако не го затворим. Имахме ситуации след 1:0, три-четири чисти ситуации, не ги затворихме... другото сме го играли тук, знаем обстановката как става, хората поддържаха до края.
Но има едни моменти, в които настава тишина и се очаква да се случи нещо, за наше щастие не се случи. Имаме си нашите проблеми и нещо, които трябва да усъвършенстваме, тъй като имаме доста нови хора. Ние искаме да пресираме високо и, ако един не си е на мястото, става това, което се получаваше на моменти. Като цяло, мисля, че точките са най-важни. Контузията на Мазир Сула е изкълчване на глезена, не е като на Цветомир Панов, но не е лека. Като цяло мисля, че имаме доста по-голям потенциал от това, което показваме игрово в момента. Със сигурност трябва новите хора по-бързо да се адаптират към нашия стил на игра, а не ние към тях.“