Най-добрият български плувец Йосиф Миладинов обясни причините за 7-ото място, което зае в днешния финал на 50 метра бътерфлай на Европейското първенство в Рим. Въпреки резултата, той изрази надеждата си, че утрешното му състезание на 100 метра в същия стил ще бъде много по-силно.
"Направих всичко, което мога, но плуването не ми стана за жалост. Но няма нищо, аз съм доволен. Три плувания направих по 23 секунди, така че опитът ми е на 50-те метра. Надявам се всичко да е наред утре на 100-те метра и така, бяха първите думи на българската звезда в плуването, който днес остана на 7-о място на 50 м на Европейското първенство, каза още той пред камерата на БНТ.
"Гледам напред, надявам се да продължа да поддържам тази форма и то времето ще покаже дали все още съм част от елита. Не бих казал, че съм вдигнал летвата с вчерашните резултати и двата национални рекорда. Днес самото ми плуване не беше добре. В смисъл, излизането ми от старта беше лошо. Изпуснах водата още в началото и оттам се провали цялото плуване".
Миладинов не е бил в басейна от Олимпиадата в Токио, но днешното участие на финал не го усеща като по-различно състезание.
"Нормално е усещането. Едно плуване на финал винаги носи адреналин. Но да е било нещо прекалено – не, не. Надявам се да се представя на 100 метра бътерфлай възможно най-добре. Мисля, че съм достатъчно подготвен да си подобря времето или поне да го достигна. Гледам напред и се надявам тези неща да се случат.
"На въпрос как му влияят очакванията на хората, той каза: Много хора очакват големи резултати от човек, който е близо до медал или нещо такова. Но не ми влияят тези неща. Това е нормално напрежение, с което човек трябва да се справя. Не съм се интересувал от нещата, които се пишат за мене или са били излъчвани по медиите. Не ми е повлияло, не съм се обидил или наранил".