Очакваното отсъствие на Джонджо Шелви в следващите три месеца ще бъде сериозен удар по отбора на Нюкасъл. Тимът трябва да намери варианти да компенсира липсата му, но това не означава привличането на нови попълнения в отбора, заяви мениджърът Еди Хау днес.
Шелви получи контузия в задната част на бедрото, точно преди сгъвката на коляното, по време на предсезонната контрола с Бенфика (Лисабон) миналия месец. Очакванията са 30-годишният халф да бъде извън игра до ноември.
"Загубата на Джонджо е голям удар за нас. Той е от огромно значение за отбора. Страхотен играч е за отбора през последните няколко сезона и носи уникални качества в тази роля в полузащитата", коментира още треньорът преди мача с Брайтън във Висшата лига на Англия. "Не беше елементарна контузия и се наложи да претърпи операция, така че очакваме да се върне на терена след около 12 седмици".
"Чувствам, че имаме достатъчно хора с подходящите хора да го заменят, но знаете как е във футбола – понякога не се случва така, както го планираш". И след това добави Бруно Гимараеш и Шон Лонгстаф като хората, които вероятно ще влязат в неговата роля.
Самият Шелви в момента се чувства много по-добре, отколкото в дните след операцията, доволен е специалистът, който води "свраките".
Тимът от Северна Англия стартира с победа 2:0 над новаците от Нотингам и сега се надява на още един успех срещу отбор, който не се води като фаворит за челните места в класирането.