Военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили днес бяха удостоени с награди от името на областния управител на Варна Марио Смърков, кмета на общината Иван Портних и командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов на специална церемония, посветена на 143-годишнината на военния флот. По традиция тържеството се състоя в сградата на Адмиралтейството.
Кметът Портних връчи четири плакета и изказа благодарност за доброто институционално сътрудничество. Според него ВМС са истински твърдата опора, на която обществото винаги може да разчита. 
От името на областния управител Марио Смърков бяха връчени на заслужили военнослужещи и един цивилен служител предметни награди и грамоти. 
Командирът на ВМС контраадмирал Калин Михайлов раздаде 16 почетни монети, както и 58 грамоти.
Специални награди, присъдени от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, получиха участвалите в унищожаването на плаващи мини, от които едната - намерена източно от Камчия на 30 юни 2022 г. В акцията по нейното обезвреждане са участвали вертолетен екипаж и група водолази, които бяха удостоени с почетни монети, грамоти и предметни награди.