Нидерландският Твенте отстрани сръбския Чукарички след успех с 4:1 като домакин в реванша от третия квалификационен кръг на турнира Лигата на конференциите. В първата среща Твенте също записа успех, но с 3:1. Нидерландският състав ще се изправи срещу италианския Фиорентина в плейофния кръг на състезанието.
Лука Аджич даде преднина на гостите от Сърбия в седмата минута, но в 16-ата Робин Пропер върна равенството. Твенте излезе напред в резултата още до почивката, като Михаел Влап вкара за 2:1 в 34-ата минута. В 84-ата Христос Цолис бе точен за 3:1. 20-годишният гръцки нападател реализира втория си гол в мача във втората минута на добавеното време, оформяйки крайното 4:1 за домакините.
Друг нидерландски тим АЗ Алкмаар постигна убедителен успех над шотландския Дънди Юнайтед със 7:0 като домакин в реванша и с общото 7:1 се класира за следващия кръг. АЗ Алкмаар ще има за съперник Жил Висенте от Португалия в плейофите на Лигата на конференциите.
Вангелис Павлидис бе точен на два пъти за домакините – в 21-ата и 36-ата минута. Тейяни Рейндерс също се разписа на два пъти – в 31-ата и 41-ата минута. В 44-ата норвежецът Хокон Евиен вкара за 5:0, а в 46-ата Дани де Вит реализира за 6:0. Седмият гол бе дело на 19-годишния шведски нападател Майкъл Лахдо в 74-ата минута на мача.
Панатинайкос (Гърция) направи 1:1 с чешкия Славия Прага (Чехия) и отпадна от надпреварата. С успеха от 2:0 първата среща Славия Прага стигна до плейофния кръг на Лигата на конференциите и ще играе срещу Раков (Полша) в опит да стигне до групите.
Андраж Шпорар вкара за 1:0 за домакините от Панатинайкос в 57-ата минута, в четвъртата минута на добавеното време Вацлав Юречка изравни за 1:1.
Напред се класира белгийският Андерлехт след втора победа над естонския Пайде с 3:0. При гостуването си в първия мач Андерлехт записа успех с 2:0. 
Фабио Силва бе точен за домакините в 62-ата минута, а Майкъл Мурило добави два гола в рамките на четири минути – в 71-ата и 75-ата за крайното 3:0. Андерлехт ще се изправи срещу Йънг Бойс (Швейцария) в плейофния кръг на Лигата на конференциите.
За следващия етап в турнира се класираха още турският Истанбул Башакшехир, който победи Брейдаблик (Исландия) с 3:0 като домакин в реванша и полският Лех Познан, който отстрани исландския Викингур Рейкявик с победа с 4:1 след продължения в реванша. Истанбул Башакшехир ще играе срещу Антверпен (Белгия), а Лех Познан – срещу Дюделанж (Люксембург) в плейофния кръг на състезанието.
Също през продължения мина австрийският Рапид Виена за успех с 2:0 над Нефтчи Баку (Азербайджан), а гръцкият Арис Солун победи Макаби Тел Авив (Израел) с 2:1 като домакин в реванша, но с победата 2:0 в първия мач израелците се класираха напред.
В плейофите Рапид ще срещне Вадуц (Лихтенщайн), а Макаби Тел Авив – френския Ница.