Казанлъшкото сдружение „Младежки център за развитие (МЦР) Взаимопомощ“ набира доброволци от България за участие в краткосрочен проект „По-зелена Европа 2“ по програма „Европейски корпус за солидарност“. Това съобщи за БТА председателят на организацията инж. Мария Славова.
Дейностите по проекта ще се състоят в Казанлък от 27 септември до 23 ноември. По-голямата част от тях ще бъдат на открито и ще са свързани с изграждането на еко център „Зелена Европа“, в който ще се прилагат екологични технологии като компостиране, рециклиране и други, посочи Славова. Центърът се намира в село Средногорово, а работата по него вече е започнала. 
Тя подчерта, че се търсят креативни хора с различни умения и опит, които обичат да работят в екип. Доброволците ще се занимават с направа на видеоклипове, бюлетини, както и ще изнасят презентации на еко тематика в учебните заведения в района. 
Организацията ще осигури безплатно настаняване при необходимост, както и пари за храна и текущи разходи в размер на 240 евро на месец, уточни Мария Славова. Всички желаещи могат да изпратят автобиография и мотивационно писмо на български или английски език на [email protected] с тема “Greener Europe”. Могат да кандидатстват само лица на възраст от 18 до 30 години, допълни тя.